Tavaszköszöntő kamarazenei hangverseny a székesfehérvári ciszterci templomban – Musica Cisterciensis – intende voci

» Posted in Eddigi Rendezvények, Hírek, Koncert, Koncert, Programok, rendezvényeink, zene | 0 comments

2015 tavaszán a Musica Cisterciensis komolyzenei hangversenysorozat immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány, a székesfehérvári Nagyboldogasszony Ciszterci templomban május 9-én 19.00-tól.

A zenés áhitatok célja az egyházzene magas színvonalú ápolása, a közismertebb repertoár mellett kevésbé ismert barokk és modern zeneszerzők műveinek bemutatása.

Az esten fellépő művészek gyermekkoruktól a zene bűvöletében élnek, a muzsika által találtak egymásra. Különböző formációkban már szerepeltek együtt, de a mai este azért is különleges, mert ebben az összeállításban először adnak hangversenyt a közönség előtt. Saját hangszerük elismert előadóművészei.

Közreműködő művészek:

Hámori Zsófia, Lits Zsuzsanna – fuvola
Györök Máté – harsona
Kővári Péter – orgona

Program:

1. Ph. Telemann: C – dúr szonáta
  2. Mendelssohn-Bartholdy: Á – dúr szonáta orgonára Op. 65, Nr. 3
  3. A. Mozart: C-dúr duett két fuvolára, Op. 75, Nr. 3.
  4. Pergolesi: F – dúr szonáta
  5. S. Bach: Esz – dúr prelúdium és fúga BWV 552

Fővédnök: Dékány Árpád Sixtus O.Cist apát úr

A rendezvényre a belépés ingyenes, adományokat az Alapítvány javára köszönettel fogadunk.