Az alapítványról

Az alapítvány általános célkitűzése olyan kulturális rendezvények szervezése és támogatása főként a zene és irodalom tárgykörén belül, amely nagy hangsúlyt fektet a kortárs kiemelkedő alkotók reprezentálására és fiatal művészek bemutatkozására. Hozzájárul a magyar kultúra értékeinek megőrzéséhez és gondozásához, Európa kulturális örökségének ápolásához, kiemelten kezeli azokat az eseményeket, amellyel segítséget nyújt a rászorulóknak. Segíti a hátrányos helyzetben lévő kiemelkedő tehetségek anyagi támogatását, vállalja tudományos és művészeti előadások, koncertek, konferenciák és kiállítások szervezését, lebonyolítását, az ezekhez kapcsolódó ismertetők, prospektusok elkészítését, a közreműködők ösztöndíjjal, honoráriummal történő támogatását; könyvek, ismertetők kiadását,hangfelvétel, DVD készítését, terjesztését.

Az Alapítvány a Magyar Írószövetséggel karöltve több szépirodalmi kötetet adott ki, Érden, Sopronban, Székesfehérváron és Veszprémben rendszeresen kortárs irodalmi esteket szervez A Parnasszus kortárs apostolai címmel. Rendezvényein kortárs literatúra prominens személyiségeit mutatja be kötetlen beszélgetések és könyvbemutatók keretében Takács Tamás irodalmár vezetésével. A „Gárdonyi Géza 150 Emlékév” kapcsán jeles programokat rendezett Gárdony városában a Gárdonyi Géza Könytár- és Kulturális Közponntal karöltve. A Gárdonyi emlékévehez kapcsolódva országos irodalmi verseny is megrendezésre került az alapítvány szervezésben. 2018-ban a Nagy László jubileumi év keretében kiemelt rendezvényeket, Nagy László est sorozatot és szimpóziumot tart Székesfehérváron.

Életre hívta Székesfehérváron a Musica Cisterciensis egyházzenei sorozatot, a Veszprémi Vár templomaiban pedig komolyzenei, egyházzenei sorozatokat szervez Musica Vesprimiensis címmel. Közreműkőködött a VI. Ökumenikus Orgonatábor Balatonfüreden kurzus megszervezésében, valamint a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI-ban Dunántúli Orgonaverseny címmel indított hangszeres versenyt zeneiskolások számára. Az alapítvány 2016 óta kamarazenei esteket is szervez és komolyzenei CD lemezt is kiadott.

2013-tól kulturális-, művelődési központokkal, civil szervezetekkel alakított ki gyümölcsöző kapcsolatot. A Fejér Megyei Művelődési Központtal, és az Alba Regia Táncegyesülettel tanórán kívüli ismeretterjesztésben működött együtt.

Eddig megjelent szépirodalmi köteteink: (fejlesztés alatt)

Aegis Kultúráért és Művészetért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18285013-1-07