Parnasszus kortárs apostolai – Papp-Für János költő

» Posted in Eddigi Rendezvények, Hírek, irodalom, Programok, rendezvényeink | 0 comments

Parnasszus kortárs apostolai – Papp-Für János költő

Irodalmi estsorozatunk következő rendezvényét Papp-Für János költővel 2015. június 5-én 18.00 órától rendezzük Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban.

Az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány programja a „Parnasszus kortárs apostolai” című sorozat, amely a második évadját kezdi meg az egykori koronázó városban.

Az est házigazdája és moderátora: Takács Tamás irodalmár.

Az estre a belépés ingyenes, az alapítványt támogatójegyek vásárlásával segíthetik.

Helyszín: Székesfehérvár, Szent István Művelődési Ház, Szent László terem.

Időpont: 2015. június 5. 18.00.

A4 jpg számítógépre (1)

A fellépőkről:

Papp-Für János, költő:

Irodalmi pályája a kétezres évek elején kezdődött. Első verseskötete 2006-ban jelent meg Rámcsukódott ajtók mögött címmel, ezt követte 2007-ben a Metszetek, 2009-ben az apokrif (az út), majd 2013-ban a nehogy egyedül. Legújabb kötete idén jelent meg minden után címmel. A Kertész László Hajdúsági irodalmi kör elnöke, a Magyar Írószövetség Hajdú-Bihar megyei Írócsoportjának titkára. 2014-ben elnyerte a Bella István díjat.

Takács Tamás irodalmár, moderátor:

A székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium elvégzése után a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett diplomát. Érdeklődési területe a régi magyarországi -, és a kortárs irodalom. Tagja a Pázmány Péter kutatócsoportnak, illetve a Magyar Napló folyóirat külsős munkatársa.