Parnasszus kortárs apostolai – Filip Tamás költő, Urbán Péter író

Parnasszus kortárs apostolai – Filip Tamás költő, Urbán Péter író

Irodalmi estsorozatunk következő rendezvényét Filip Tamás költővel, Urbán Péter íróval 2015. május 15-én 18.00 órától rendezzük Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban.

Az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány programja a „Parnasszus kortárs apostolai” című sorozat, amely a második évadját kezdi meg az egykori koronázó városban.

Az est házigazdája és moderátora: Takács Tamás irodalmár.

Az estre a belépés ingyenes, az alapítványt támogatójegyek vásárlásával segíthetik.

Helyszín: Székesfehérvár, Szent István Művelődési Ház, Szent László terem.

Időpont: 2015. május 15. 18.00.

A3 dió-page-001

A fellépőkről:

Filip Tamás költő:

Irodalmi pályáját a nyolcvanas évek legelején kezdte, az ELTE Bölcsészkari Jelenlét antológia új számaiban megjelent verseivel. Irodalmi mesterének Nemes Nagy Ágnest tekintette. 1986 jelentős éve volt a pályafutásának, ugyanis egyik résztvevője volt A költészet másnapja c. antológiának, és első kötete is megjelent (Fékezett habzás). 1996-tól „újrakezdőként” van jelen az irodalomban, és arra törekszik, hogy a legkülönfélébb irodalmi fórumokban legyenek olvashatók az írásai. Nős, három lánygyermeke van. Rendezett „polgári” életet él, miközben szomorú nyugalommal figyeli a feltartóztathatatlanul fölbomló világot. Legutóbbi kötete a Kő, papír, olló címmel 2012-ben jelent meg.

Urbán Péter író:

2008 óta publikál folyóiratokban elbeszéléseket, 2011 óta a Magyar Napló munkatársa. Dolgozott újságíróként a Magyar Nemzetnél, majd Írástechnikát, később Dramaturgiát tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Elbeszélései, interjúi és riportjai számos jeles folyóiratban jelentek meg. Több kötetet szerkesztett. Legutóbbi könyve a Paradicsommadár című novelláskötet, amely 2014-ben jelent meg az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány és a Magyar Napló közös kiadásában.

Takács Tamás irodalmár, moderátor:

A székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium elvégzése után a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett diplomát. Érdeklődési területe a régi magyarországi -, és a kortárs irodalom. Tagja a Pázmány Péter kutatócsoportnak, illetve a Magyar Napló folyóirat külsős munkatársa.