I. Lélek-Zene Fesztivál Balatonalmádiban

» Posted in Hírek, Koncert, zene | 0 comments

Balatonalmádi-Vörösberényben a katolikus plébániatemplom új orgonát vár.  Az új hangszer látványa és hangképe a Szent Ignác templom stílusának és épülésének idejét figyelembe véve, korabeli európai analógiákat követve hűen tükrözi az autentikus késő-barokk orgona hangzást. Egyszóval, a kézműves új instrumentum időutazásként eleveníti fel az 1740-50-es évek látványát, hangzásvilágát.  Az orgona minőségében a legmagasabb művészi elvárásoknak eleget téve, kompromisszumok nélkül alkalmas koncertezésre és liturgiai használatra. Készítésénél csak a legkiválóbb alapanyagokat használják a több évszázados manufakturális orgonaépítési hagyományokra hagyatkozva. Az orgona építője a Paulus Orgonaépítő Műhely (Budaörs), művészeti szakértők: Homolya Dávid orgonaművész, international master organ expert és Kővári Péter orgonaművész, karnagy, művészeti vezető.

Az orgona érkezését az I. Lélek-Zene Fesztivál keretében kamarazenei hangversenyekkel várjuk, az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány számára kiemelten fontos a Balaton-felvidéki régióban a régizene korhű előadásának ápolása, támogatása.

Programunkon különféle kamarazenei formációk szemléltetik az európai reneszánsz és barokk muzsika legfontosabb műfajait, állomásait, pilléreit.

A koncertekre szeretettel várjuk az érdeklődőket:

augusztus 2. péntek 20:00 Erdélyi régizene a XVII-XVIII. századból

Flauto Dolce Együttes

augusztus 3. szombat 20:00 Fúvós régizene a XVI-XVII. századból

Sonatores Pannonie 

augusztus 4. vasárnap 20:00 Középkori és reneszánsz régizene a XIV-XVI. századól

Recercare Régizenei Műhely

Kiemelt támogatónk a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap és Balatonalmádi Katolikus Egyházközsége.

A belépés díjtalan, adományokat köszönettel fogadunk a sorozat folytatására.