A „Parnasszus kortárs apostolai” – Szabó T. Anna költő & Dés András ütős hangszerjátékos

» Posted in Eddigi Rendezvények, irodalom, Programok, rendezvényeink | 0 comments

A „Parnasszus kortárs apostolai” – Szabó T. Anna költő & Dés András ütős hangszerjátékos

Irodalmi estsorozatunk idei első rendezvényét Szabó T. Anna költővel és Dés Anrás ütős hangszerjátékossal 2015. március 6-án 18.00 órától rendezzük Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban.

Az Aegis Kultúráért és Művészetért  Alapítvány programja a „Parnasszus kortárs apostolai” című sorozat, amely a második évadját kezdi meg az egykori koronázó városban.

Az est házigazdája és moderátora: Takács Tamás irodalmár.

Az estre a belépés ingyenes, az alapítványt támogatójegyek vásárlásával segíthetik.

Helyszín: Székesfehérvár, Szent István Művelődési Ház, Szent László terem.

Időpont: 2015. november 28. 18.00.

A fellépőkről:

Szabó T. Anna költő:

1972. június negyedikén született Kolozsváron, 1987-ben családjával áttelepült Magyarországra. Tagja, majd később néhány félévig tanára az Eötvös József Collegiumnak. Író, műfordító, tanári és szerkesztői munkát végzett a British Councilnak, a Magyar Könyv Alapítványnak és a Hungarian Quarterlynek, részt vett a Nyugat, a Szósz és a Lyukasóra című televíziós irodalmi műsorokban, cikkeket, tanulmányokat és kritikákat ír, tíz színdarabja közül nyolcat állítottak színpadra.

Legutóbbi kötetei: Tatoktatok (Magvető, 2012) Kerített tér (Magvető, 2014)

Jelentősebb díjai: Déry-Tibor-díj (2000), Móricz Zsigmond ösztöndíj (2001), József Attila díj (2002), Zelk Zoltán-díj (2004), Arany János ösztöndíj (2005); a Tokaji Írótábor díja (2005), Babits Mihály műfordítói ösztöndíj (2006), Az IBBY Év fordítója díja (2013)

Dés András ütős hangszerjátékos:

Hét évesen kezdte zenei tanulmányait klasszikus ütőhangszereken. Az egyetemi évek alatt döntötte el hogy a jazz az, amivel igazán foglalkozni szeretne. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-tanszakán 2005-ben szerzett diplomát. Ezután alakította ki speciális szerelését, amely keveréke a hagyományos dob-szettnek és az ütőhangszereknek.

Jelenleg olyan zenészek együtteseiben játszik még, mint Kaltenecker Zsolt, Winand Gábor, Lukács Miklós és Lantos Zoltán. A két kiváló énekesnő, Palya Bea és Szalóki Ági több zenekarának is tagja.

Takács Tamás irodalmár, moderátor:

A székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium elvégzése után a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett diplomát. Érdeklődési területe a régi magyarországi -, és a kortárs irodalom. Tagja a Pázmány Péter kutatócsoportnak, illetve a Magyar Napló folyóirat külsős munkatársa.

 

Szabó T Anna végleges