Parnasszus kortárs apostolai IV. évad – Temesi Ferenc, Bíró Gergely

» Posted in Eddigi Rendezvények, Hírek, irodalom, Programok, rendezvényeink | 0 comments

Parnasszus kortárs apostolai IV. évad – Temesi Ferenc, Bíró Gergely

A Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozat idei harmadik székesfehérvári állomásán (2016.04.29. 18.00-tól) Temesi Ferenc író és Bíró Gergely író, szerkesztő lesznek a vendégek a Ciszterci Szent István Gimnáziumban.

Temesi Ferenc Írói világa színes, különféle élményterületekből táplálkozik: a szegedi hagyományból éppúgy, mint az angolszász lírából, vagy az 1970-es évek avantgárdjából és popzenéjéből. Regényeiben sokszor eljátszik a forma adta lehetőségekkel, írt már regényt például tarot kártyára, Ji-King-jóslatokra vagy sakkjátszmára. Írásainak egyik jellemzője az is, hogy elváltoztatja a fontosabb személynevek, helynevek, sőt akár népnevek egy részét (pl. Szeged helyett Porlód, románok helyett mánok). Saját maga is visszatérő szereplője regényeinek és novelláinak, ugyancsak elváltoztatott néven.

Bíró Gergely az Oroszlánkeringő című kötetével telibe talált egy nemzedéket. Nem mondom, hogy elsőként találta el, de amit talált, az a lélekűr körül zajló diskurzus újabb támpontja lehet. Érdemes odafigyelni rá, mert kulcs a megértéshez, hogy miért szenved ma minden ötödik ember valamilyen depresszív betegségben.

Temesi Ferenccel és Bíró Gergellyel beszélget Takács Tamás irodalmár.

A belépés díjmentes, adományokat a sorozat folytatása érdekében fogadunk.

Időpont: 2016. április 29. 18.00

Helyszín: 8000, Székesfehérvár, Jókai Mór u. 20. (Ciszterci Szent István Gimnázium)