Parnasszus kortárs apostolai IV. évad – Berta Zsolt

» Posted in Eddigi Rendezvények, Hírek, irodalom, Programok, rendezvényeink | 0 comments

Parnasszus kortárs apostolai IV. évad – Berta Zsolt

A Kalef című regény egy fordulatokkal teli mű, amely hű tükre a hatvanas évek diktatúrájának. A Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozat idei első állomásán (2016.03.18. 18.00-tól) Berta Zsolt író lesz a vendég Székesfehérváron a Ciszterci Szent István Gimnáziumban.

Az esten beszélgetünk Kalef című regényről, és annak folytatásáról, a Jancsiszögről; Magyarországról, Budapestről, a hatvanas évekről. Közelebbről a Moszkva térről, vagyis a Kalef és környékéről. Az elhíresült Kalef galerit már szemmel tartja a titkosszolgálat, ám ők erről még nem tudnak. Élik, illetve élni próbálják az akkori fiatalok életét: a srácok egyszerre álmodoznak csajokról, disszidálásról és a forradalom feltámasztásáról gondtalanságuk azonban nem tart sokáig. A diktatúra ugyanis könyörtelenül leszámol velük: kifinomult eszközökkel veszejti el őket, vagy teszi élőhalottá. Berta Zsolt új nagyregényét az életszerelem és a lélekdráma kettőse teszi letehetetlenné.

Berta Zsolt íróval beszélget Takács Tamás irodalmár.

A belépés díjmentes, adományokat a sorozat folytatása érdekében fogadunk.

Időpont: 2016. március 18. 18.00

Helyszín: 8000, Székesfehérvár, Jókai Mór u. 20. (Ciszterci Szent István Gimnázium)

Berta Zsolt (1966, Budapest), író, zenész. Az Egykutya zenekarral játssza saját dalait. Első regénye, a Jancsiszög (2008) a Magyar Napló regénypályázatán 2007-ben különdíjat nyert. Legutóbbi kötete: Kalef (regény, 2014).

Takács Tamás (1982, Székesfehérvár) irodalmár. A székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium elvégzése után a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett diplomát. Érdeklődési területe a régi magyarországi -, és a kortárs irodalom. Tagja a Pázmány Péter kutatócsoportnak, illetve a Magyar Napló folyóirat külsős munkatársa.

A Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozat célja, hogy bemutassa az élő és fejlődő kortárs irodalmat.