„Parnasszus kortárs apostolai” – Irodalmi est sorozat Lackfi Jánossal és Sinha Róberttel Veszprémben

» Posted in Eddigi Rendezvények, Hírek, irodalom, Programok, rendezvényeink | 0 comments

„Parnasszus kortárs apostolai” –  Irodalmi est sorozat Lackfi Jánossal és Sinha Róberttel Veszprémben

2016. március 26-án 16.00-kor Lackfi Jánossal kezdődik a Parnasszus kortárs apostolai sorozat, amelyen neves és népszerű írókkal, költőkkel és zenészekkel barangolják be a kortárs magyar irodalmat. A helyszín a veszprémi Historia Hangvilla kávézója lesz.

A szervező Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány célja a kortárs irodalom  kiemelkedő  alkotóinak bemutatása, a sokrétű mai literatúra népszerűsítése a fiatalok és idősebbek számára egyaránt. Író – olvasó találkozóikkal lehetőség nyílik az alkotók személyes megismerésére, munkásságuk áttekintésére. Az esteket zenei élménnyel gazdagítják.

A kortárs magyar irodalom egyik legnevesebb képviselőjével, Lackfi Jánossal, és Sinha Róbert gitárművésszel találkozhat a közönség az első veszprémi esten. Az est moderátora Takács Tamás irodalmár. A belépés ingyenes, adományokat a sorozat folytatása érdekében szívesen fogadnak.

Lackfi János író, költő, műfordító, szerkesztő. Harmincnál több könyvet írt, felét felnőtteknek, felét gyerekeknek, harmincegynéhányat pedig lefordított franciából. Megzenésített verseiből négy CD-nyi került kiadásra, Lovasi András, Malek Andrea, Herczku Ágnes és mások előadásában. 1999-től a Nagyvilág világirodalmi folyóirat szerkesztőjeként tevékenykedett. 2003-tól 2011-ig a Műfordítók Egyesülete elnökségi tagja volt. Humoros identitásesszé-kötete, a 2012-es Milyenek a magyarok? huszonötezer példányban fogyott el, folytatása, a 2013-ban publikált Milyenek MÉG a magyarok? tízezer példánynál tart. 2014-ben látott napvilágot a novellákat tartalmazó Három a magyar igazság. Elnyerte többek közt a József Attila- és a Prima Primissima-díjat.

Sinha Róbert indiai édesapától és magyar édesanyától származó gitárművész-zeneszerző a BME mérnök-fizikus szakán végzett zenész pályafutásának megkezdése előtt. Egyetem után két évig európai uniós energetikai-információs területen dolgozott, projektmenedzserként. A Holland Királyi Zeneakadémia klasszikus gitárszakán gitárművész diplomát szerzett 2006-ban. A rangos hazai helyszínek mellett fellépett Európa több nagyvárosában, illetve New Yorkban is.