“Parnasszus kortárs apostolai” – Irodalmi est sorozat Jókai Annával Veszprémben

» Posted in Eddigi Rendezvények, Hírek, irodalom, Programok, rendezvényeink | 0 comments

“Parnasszus kortárs apostolai” – Irodalmi est sorozat Jókai Annával Veszprémben

A “Parnasszus kortárs apostolai” irodalmi est sorozat második veszprémi állomásán Jókai Anna Kossuth- és Príma Primissima díjjal és a Magyar Érdemrend nagykeresztjével kitüntetett írónő lesz a vendégünk a Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpontban 2016. április 16-án 16.00-tól.

Jókai Anna egy jelenség. Nem a mai értelemben vett „celeb”, hanem egy irányt adó, és mutató példakép. Hitvallása nem változott a különböző politikai rendszerek forgatagában. Véleménye szerint a Kádárista-érában nagyobb hatása volt annak, ha valaki a hitről, Istenről tett tanúságot, mint a mai szabadelvű, globális világban, amely nem a hatalom eszközeivel némítja el az értékeket, hanem azzal, hogy relativizálja azt, kimosolyogtatja, esetleg lesajnálja azok képviselőit.

Nem volt könnyű élete, mégis ember maradt. A 80 évesen is mindig derűs mosoly van az arcán, a megszenvedett hétköznapok gyümölcse. Ebben van a nagyszerűsége, ezért lett ő jelenség. A maga egyszerűségében, allűrök nélkül tud szólni minden generációhoz.

Jókai Annát bemutatja Takács Tamás irodalmár.

A belépés díjmentes, adományokat a sorozat folytatása érdekében fogadunk.

Időpont: 2016. április 16. 16.00.

Helyszín: 8200, Veszprém, Brusznyai u. 2. (Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont)