Parnasszus kortárs apostolai III. évad – Versszínház; Piros ruhában, szerelemben

» Posted in Eddigi Rendezvények, Hírek, irodalom, Programok, rendezvényeink | 0 comments

Parnasszus kortárs apostolai III. évad – Versszínház; Piros ruhában, szerelemben

A Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozat versszínházi estre invitálja az érdeklődőket Piros ruhában, szerelemben címmel, amely 2015. október 9-én 19:00-tól lesz megtekinthető Székesfehérváron az Igézőben.

Egy órás versszínházi est a legendás költőházaspár, a 101 éve született Weöres Sándor és a tizenegy éve elhunyt Károlyi Amy műveiből válogatva. Szerelmük történetét meséli el az előadás megismerkedésüktől a halálukig, verseik és prózarészleteik egymásra válaszolgatásával, miközben kibomlik a két életmű mögötti két személyiség és viszonyuk.

A költőházaspárt a sokoldalú színészházaspár, a színésznő-hegedűs Tallián Mariann és a színész-költő Lázár Balázs formálja meg.

„Weöres Sándor és Károlyi Amy semminek nem örült jobban a szavaknál. Ha együtt voltak, szavakról beszélgettek, nem az ismerősök viselt dolgairól – néhány ehhez hasonló visszaemlékezés vagy levélrészlet bukkan csak fel a Piros ruhában, szerelemben című előadásban, egyébként Weöres Sándor és Károlyi Amy verseiből áll össze az est. A Weöres által írottakat jobban ismerjük, pedig Károlyi Amy költeményei néha pótolhatatlanok a teljes kép szempontjából: például akkor, amikor megrázó őszinteséggel beszél a gyermektelenség terhéről. A szerelem születése és az elmúlással való birkózás között félúton náluk ez a tragédia áll. Így épül fel az előadás is.”

-R. Kiss Kornélia, Magyar Nemzet, 2013. március 8.-

Előadók: Lázár Balázs és Talián Mariann

Belépő: becsületkasszás
(Belépődíjat nem szedünk, adományokat azonban elfogadunk.)
A biztos bejutás érdekében ezért jegyigényüket kérjük előre jelezzék, az igezo@gmail.com címen, vagy személyesen az Igézőben (Basa u.1., illetve telefonon a következő számon 06-22-790-758

Helyszín: 8000, Székesfehérvár, Basa u. 1. (Igéző)

Időpont: 2015. október 9. 19:00