Musica Cisterciensis sorozat

» Posted in Eddigi Rendezvények, Hírek, Koncert, Koncert, Programok, rendezvényeink, zene | 0 comments

Musica Cisterciensis sorozat

2014 őszén a Musica Cisterciensis komolyzenei hangversenysorozat immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre, a székesfehérvári Nagyboldogasszony Ciszterci templomban. A zenés áhitatok célja az egyházzene magas színvonalú ápolása, a közismertebb repertoár mellett kevésbé ismert barokk és modern zeneszerzők (külföldi és magyar) műveinek bemutatása.

Az alapítvány céljának megfelelően útjára indult a székesfehérvári Ciszterci Nagyboldogasszony templomban a Musica Cisterciensis koncertsorozat, amelyen elismert magyar és külföldi művészek mellett lehetőséget kaptak fiatal tehetségek is a bemutatkozásra.

Az első hangversenyen október 19-én a bécsi székhelyű Musica Vivax Együttes külföldi fiatal tehetségeket mutat be; Daliborka Miteva – szoprán, Irena Krsteska – mezzoszoprán és Flaka Goranci – alt, velük lép fel Christian Eisenberger, aki a Musica Vivax Wien zenekar elsőhegedűse. Az ifjú művészeket felvonultató stúdió művészeti vezetője Bán István orgonaművész, karmester.

A második esten, november 2-án halottak napi zenés áhitatunkon a szlovén Hiše kulture Celje vokálkvintettet látjuk vendégül,  akik Celje városából érkeznek. Művészeti vezetőjük: Greogor Deleja.

Advent első szombatján, november 29-én a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaságot köszöntjük a templomban, ahol a szentmisén is közreműködnek, majd adventi műsorukat hallhatjuk.

A program művészeti vezetője Kővári Péter orgonaművész, egyházzenész.

A sorozat fővédnöke:  Dékány Árpád Sixtus O.Cist apát úr.

musica flyer