Hírek a “Parnasszus kortárs apostolai” – irodalmi est sorozatról

» Posted in Hírek, irodalom, rendezvényeink | 0 comments

A sorozat iránt érdeklődők már szembesültek vele, hogy az eddig megszokott székesfehérvári alkalmak mellett már Veszprémben is megjelentünk irodalmi estekkel. Reméljük ezáltal minél több emberhez eljuttathatjuk a kortárs művek széles skáláját. Az alábbiakban olvashatják részletesen veszprémi, és székesfehérvári estjeink ajánlóit.

Kezdjük a megszokottal. Székesfehérváron 2016. március 18-án Berta Zsolt író volt a vendégünk, aki a Kalef című regényével az AEGON Művészeti díjra jelöltek. Ezúttal új helyszínen mutatjuk be a kortárs szerzőket, műveket; a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. A tavaszi sorozatban végig ezen a helyszínen tarjuk meg az esteket.

Berta_Zsolt_1

Berta Zsolt dedikál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő esemény 2016. április 8-án lesz 18.00 órai kezdettel, ahol Iancu Laura József Attila-, Bella István díjas költő, néprajzkutató, és Kalász Márton József Attila-, Kossuth-, Prima Primisszima díjas költő lesznek a vendégeink. 2016.04.29-én szintén 18.00 órától Temesi Ferenc József Attila-, Magyar Köztársaság Babérkoszorúja-, Kossuth díjas író, és Bíró Gergely író, kritikus, szerkesztő látogatnak hozzánk Székesfehérvárra. Végül 2016.05.20. 18.00 órától Végh Attila József Attila díjas költő, próza- és esszéíró, publicista, szerkesztővel, és Falusi Márton Gérecz Attila-, Bella István-, Junior Prima díjas költő, szerkesztővel találkozhatnak az érdeklődők.

Mint a bevezetőben említettük idén Veszprémben is megjelentünk irodalmi estekkel. Az első rendezvény 2016. március 26-án volt, ahol Lackfi János író, költő, műfordító és Sinha Róbert gitárművész voltak a vendégeink. Az estnek, ahogy a későbbiekben szintén, a veszprémi História Hangvilla Étterem és Kávézó ad otthont.

Lackfi_Sinha_Takacs

Lackfi János (b), Takács Tamás (k), Sinha Róbert (j)

 

 

 

 

 

 

A folytatásban 2016. április 16-án Jókai Anna Prima-, Kölcsey-, Bocskai István díjas, Arany János-, Kossuth nagydíjas, a Nemzet Művésze látogat hozzánk. 2016. május 6-án Mezey Katalin – Prima-. Kossuth díjas író, költő (a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozat vezetője) és Szentmártoni János – József Attila díjas író, költő (a Magyar Írószövetség elnöke) lesznek a vendégeink Végül 2016. május 28-án Csender Levente – Móricz Zsigmond-, Tokaji Írótábor díjas író és Urbán Péter – NKA alkotói ösztöndíjas írót láthatják az érdeklődők. A veszprémi estek kivétel nélkül 16.00 órakor kezdődnek.


parnasszus_vp_flyer_web

Az estjeinkre a belépés továbbra is ingyenes. Adományokat az est sorozat folytatására köszönettel fogadunk.

Az estek moderátora: Takács Tamás irodalmár.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!