Győrfi András festő-, grafikusművész – A Paradicsomok meghódítása

» Posted in Eddigi Rendezvények, Képzőművészet, rendezvényeink | 0 comments

Győrfi András festő-, grafikusművész – A Paradicsomok meghódítása
A kiállítást megnyitotta Bertalan Tivadar képzőművész–látványtervező–író („Bertalan Tivadar egyike a világ legjobb art directorainak” – állította róla a Francia Filmakadémia volt elnöke, Jean Delannoy).
 
Közreműködik Kelemen István színművész, valamint Dobai István, Kiss G. László jazz előadóművészek, akik a jazz swing korszakából játszanak ízelítőt.
 
Győrfi András festőművészről: “Az egyik fontos alapérzésem, hogy Ő is a JÓ OLDALON áll. A SEMMI sötétsége ellen, vagy ellenére mesésnek tetsző tudósításokat ad Lélekország eseményeiről. Mesésnek tetsző képek, de az idegkötegekből sodort figurák arcáról valódi fájdalom, igaz bölcsesség sugárzik.” – Sebestyén János
 
Örömünkre szolgált, hogy a kiállítás megnyitását elvállalta Bertalan Tivadar úr, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az idős alkotó eljött hozzánk Agárdra. Ő többek között a Tüskevár, a Tenkes kapitánya című filmek látványtervezője, az Operaház fantomja, az Anna Karenina c. filmek art directora is ő volt, valamint Woody Allennel is dolgozott.
 
Győrfi András festőművész, grafikus, és látványtervező is, színházi díszletet tervezett Sopronban és Londonban, valamint ő illusztrálta Gárdonyi Géza Egri csillagok című regény jubileumi díszkiadását.

Helyszín: 2484 Agárd, Sigray u. 1. (Magtár)