A „Parnasszus kortárs apostolai” – Szentmártoni János & Bobory Zoltán

» Posted in Eddigi Rendezvények, Hírek, irodalom, Programok, rendezvényeink | 0 comments

A „Parnasszus kortárs apostolai” – Szentmártoni János & Bobory Zoltán

Irodalmi estsorozatunk harmadik rendezvényét Szentmártoni Jánossal, Bobory Zoltánnal és a Furcsa Vendég zenekarral 2014. november 28-án 18.00 órától rendezzük Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban.

Az Aegis Kultúráért és Művészetért  Alapítvány hagyományteremtő programja a „Parnasszus kortárs apostolai” című sorozat.

Az alapítvány középtávú célja a kortárs irodalom kiemelkedő alkotóinak bemutatása, megismertetése.

Ezen az estén Bobory Zoltán költő,  Szentmártoni János József Attila-díjas költő, a Magyar Írószövetség elnöke és a Furcsa Vendég zenekar lesznek a vendégeink.

Szentmártoni-Bobory-page-001

Bemutatjuk a Szentmártoni János MIFÉLE FÖLDET című kötetét zenei kísérettel, emellett beszélgetünk Bobory Zoltán HÓSORSÚ ESKÜK című könyvéről is.

szentmártoni_borito1 m

Az est házigazdája és moderátora: Takács Tamás irodalmár.

Az estre a belépés ingyenes, az alapítványt támogatójegyek vásárlásával segíthetik.

Helyszín: Székesfehérvár, Szent István Művelődési Ház, Szent László terem.

Időpont: 2014. november 28. 18.00.

Térkép: ITT.

A fellépőkről:

Szentmártoni János tizenegy éves korától ír verseket, pályáját a Stádium Fiatal Írók Körében kezdte. Még egyetemista korában került a Magyar Naplóhoz, ahol tíz éven át szerkesztette a versrovatot és a kiadó könyveit. 2010-ben és 2013-ban a Magyar Írószövetség elnökévé választották. Egy tizenhat éves kislány édesapja.

Az utóbbi években dalszövegeket is ír a Furcsa Vendég zenekarnak, amely verseiből és dalaiból már egy lemeznyi anyagot összeállított. Legújabb, Miféle földet című verseskönyvével érkezik, zenész barátai pedig olykor a húrok közé csapnak.

2 (2)

Szentmártoni János – a Magyar Írószövetség elnöke

 

Furcsa Vendég zenekar

2011-ben kezdtek el versek megzenésítésével és dalok írásával foglalkozni, amely köré idő után zenekar szerveződött. Jelenlegi felállásuk 2013 őszén alakult ki (Gréger Zsolt zene, gitár, Perjési Péter ének, gitár, Honfi Imre Olivér dob, Kulicz Gábor basszus). Stílusában leginkább rockzenekar, de mostani műsorukban akusztikus felállásban két gitárral és egy nagybőgővel játszanak majd.

FB20141120-19.07.51_IMG_2133-19

Furcsa Vendég Zenekar

Bobory Zoltán író-költő, a Vörösmarty Társaság elnöke, a korábban főleg versmondóként és művelődésszervezőként ismert költőnek és írónak hat kötete jelent meg eddig.

IF

Bobory Zoltán