A „Parnasszus kortárs apostolai” – Ferdinandy György & Csender Levente

» Posted in Eddigi Rendezvények, irodalom, Programok, rendezvényeink | 0 comments

A „Parnasszus kortárs apostolai” – Ferdinandy György & Csender Levente

Irodalmi estsorozatunk második rendezvényét Ferdinandy Györggyel és Csender Leventével 2014. november 7-én 18.00 órától rendezzük Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban.

Az Aegis Kultúráért és Művészetért  Alapítvány hagyományteremtő programja a „Parnasszus kortárs apostolai” című sorozat.

Az alapítvány középtávú célja a kortárs irodalom kiemelkedő alkotóinak bemutatása, megismertetése. A sokrétű mai literatúra népszerűsítése az ifjúság számára, és ezen keresztül a kulturális élet fellendítése.

Ezen az estén Ferdinandy György író és Csender Levente író lesznek a vendégeink, ahol életükbe, munkásságukba nyerhetünk betekintést.

Az est házigazdája és moderátora: Takács Tamás irodalmár.

Az estre a belépés ingyenes, az alapítványt támogatójegyek vásárlásával segíthetik.

Helyszín: Székesfehérvár, Szent István Művelődési Ház, Szent László terem.

Időpont: 2014. november 7. 18.00.

Google térkép: ITT.

Ferdinandy-Csender-page-001

A fellépőkről:

Csender Levente író, Székelyudvarhelyen született, 1991 óta él Magyarországon. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar-kommunikáció szakán végzett. Novellákat ír. Négy kötete jelent meg eddig. Megkapta a Tokaji Írótábor díját, emellett NKA alkotói ösztöndíjban is részesült.

Ferdinandy György (Budapest, 1935. október 11. – ) József Attila-díjas (1995) magyar író, költő, kritikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár. A francia írószövetség és a Nemzetközi Magyar Filológiai Társaság tagja. Díjai, elismerései közül kiemelkedik a MAOE nagydíja (2006), és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozata, 2011) díja.