„Verseny az olvasóért” – Irodalmi est a Velencei-tavi Galériában

» Posted in Eddigi Rendezvények, irodalom, rendezvényeink | 0 comments

„Verseny az olvasóért” – Irodalmi est a Velencei-tavi Galériában

2012. május 18-án 18 órától az Aegis Alapítvány irodalmi estjét rendezzük meg Agárdon a Velencei-tavi Galériában a „Verseny az olvasóért” sorozat keretében, együttműködve a Gárdonyi Géza Kulturális Központtal.

Az Alapítvány célja többek között a Velencei-tó környéki kulturális élet fellendülésének elősegítése irodalmi téren, ezért olyan országos ismeretségű írókat, költőket mutatunk be, akik eddig nem jelentek meg a helyi kulturális életben.

Az első est programja:

Szentmártoni Jánossal (a Magyar Írószövetség elnöke, költő, író), és Oláh Jánossal (József Attila-díjas magyar költő, író, a Magyar Napló folyóirat főszerkesztője) beszélget Urbán Péter (író, szerkesztő), és Takács Tamás (irodalomtörténész, kritikus).

Témák:

  • az irodalmi életről napjainkban (jelen és múlt összehasonlítása),
  • aktuális kötetek bemutatása:
  1. Szentmártoni János: Ballada hétköznapi díszletekkel (A kötet négy különböző szemszögből meséli el a szerző életét…)
  2. Oláh János: Száműzött történetek (Az elbeszélések képzelt falusi színterein Örvényes, Avaskér, Varasd a második világháború és a következő évtized történései elevenednek meg.)
  •  az irodalom és a kultúra fontossága a mai nehéz gazdasági helyzetben

Az idei évben még kettő est lesz megrendezve. Az Aegis Alapítvány tervei szerint a későbbiekben az alábbi meghívottakat fogják látni az érdeklődők: L. Simon László (József Attila-díjas magyar író, költő, szerkesztő, 2011. októberétől a Nemzeti Kulturális Alap Bizottságának elnöke), Ferdinandy György (József Attila-díjas magyar író, költő, kritikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár) Lackfi János (költő, író, műfordító, tanár, Nyugat-kutató, fotós) Thimár Attila (tanár, irodalomtörténész, FISZ alapítója, Kortárs folyóirat szerkesztője).

A belépőjegy ára:500 Ft(diákoknak, nyugdíjasoknak:300 Ft).

A helyszínen a Magyar Napló szervezésében kedvezményes könyvvásár lesz. Emellett a szerzők köteteit is megvásárolhatják az érdeklődők.

A beszélgetések után kötetlen társalgásra kínálkozik lehetőség a meghívott vendégekkel, állófogadás keretén belül.

Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Időpont: 2012. 05. 18.  18 óra

Helyszín: 2484 Agárd, Sigray u. 1. (Magtár)